Čačanin Nenad Stanić doživio je pravi šok kada je pri obilasku očevine i djedovine u prigradskom naselju Atenica zatekao groblje na svom imanju. Prema informacijama do kojih je došao i predao policiji, za sada nepoznata osoba ili više njih prodavali su masovno parcele za grobna mjesta potpisujući lažne ugovore i priznanice.

– Ranije ovdje dok je djeda ranije bio živ bili su vinogradi koji su se obrađivali i rađali. Kasnije, kada je djeda umro, dio imanja naslijedio je stric i moj otac. Komšije su obrađivale njivu – rekao je Stanić za Ozon pres.To su sjećanja Nenada Stanića na nekadašnju očevinu i djedovinu iz dječačkih dana, gdje se danas nalazi groblje. Tačne međe ne može da odredi jer su kočići i kamenje koji su određivali granice parcela povađeni i pobacani.

Najstariji grob na imanju je iz 2019. godine, a do sada ih je izgrađeno preko 30. Posljednjih dana uspjeli su da dođu do fiktivnih ugovora i priznanica koji su potpisivani sa prevarenim građanima a na kojima se vidi da je grobno mjesto koštalo 2.000 evra.