Tokom olujnog nevremena, grom koji je gađao u neposrednu blizinu kuća u ivanjičkom selu Međurečje usmrtio je stado ovaca domaćina Slobodana Radivojevića.

“To se desilo u ponedeljak kad je nad Ivanjicom bio prolom oblaka, a na svakih par minuta odjekivali su gromovi. Ovce su pasle na obližnjoj livadi, kad me je pozvala komšinica i rekla da ih je udario grom. Letele su u vazduh više od tri metra. Sve koje su bile tu, sada su mrtve”, kaže za RINU Slobodan.Od udara groma nastradalo je sedam jagnjadi i četiri ovce, pa je i finansijska šteta u porodici Radivojević poprilično velika.

“Jedva sam ih natovario na traktor i odneo da ih zakopao u zemlju. Jagnjad su bila oko 35 kilograma, a ovce teže, žao mi je životinja ali najvažnije je da ipak nije bilo ljudskih žrtava. Da se neko našao u tom trenutku na livadi nastradao bi sigurno”, izjavio je Slobodan.

Meštani ivanjičkih sela imaju probleme usled elementarnih nepogoda. Odsečeno je lokalnih puteva, uništeni malinjaci ali i pričinjeni kvarovi da vodovodnoj mreži.

Kurir.rs/RINA

Vezane objave