Predstavnice udruženja “Žene Srebrenice“ poručile su da je načelnik opštine Srebrenice Mladen Grujičić nepoželjan na obeležavanju 22. godišnjice stradanja Bošnjaka na tom području.Predsjednica udruženja, Hajra Ćatić, rekla je da Grujičić neće dobiti pozivnicu da prisustvuje skupu 11. jula u Potočarima, bez obzira što je pri preuzimanju načelničke funkcije poručio da će se pokloniti bošnjačkim žrtavama u Memorijalnom centru.

Nakon ove izjave, načelnik Srebrenice Grujičić je ponovio da bi prisustvovao komemoraciji ukoliko bi bio poželjan, i ako bi mu bila garantovana bezbjednost.

– Poštujem volju majki Srebrenice. Ne učinio nijedan gest koji bi dodatno uzburkao strasti u Srebrenici čime bi se ponovno vratili na ranija dešavanja i do novih tenzija u gradu – rekao je Grujičić. On kaže da je opštinska uprava preduzela sve, uključujući i izdvajanje iz budžeta opštine, da obilježavanje 11. jula ne bude opstruisano, ili da bude nešto drugačije nego što je bilo ranijih godina.

Iz udruženja “Žene Srebrenice“ kažu da ove godine 11. jula na ukopu u Potočarima neće biti VIP zvanica. da je za ovu godinu spremno 66 identifikovanih žrtava, ali da to nije konačan broj. U Potočarima je do sada sahranjeno 6.396 žrtava, dok je na tabli u Memorijalnom centru uklesano da je stradalo 8.372 muškaraca.

Izvor: Blic

Vezane objave