Goran Đ. uhapšen je zbog sumnje da je juče prilikom održavanja Savske regate u mjestu Rača kod Bijeljine mačetom povrijedio više osoba, objavljuje Srpskainfo.Tokom regate dešavao se haos i došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu od više te je tom prilikom Goran mačetom povrijedio nekoliko osoba, navodi Srpskainfo.

Nijedna osoba nije životno ugrožena, ali ih je više medicinski zbrinuto u Medicinskom centru Bijeljina.– Prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, policijski službenici aktivno su sprečavani u primjeni svojih policijskih ovlaštenja i tom prilikom su bili prinuđeni da upotrebe sredstva sile. Tom prilikom uhapšen je G. Đ. koji je identifikovan kao jedan od učesnika događaja, dok se za drugim učesnicima intenzivno traga. Većina osoba je pobjegla sa lica mjesta, kako kopnenim, tako i vodenim putem – pojasnila je Aleksandra Marić, portparol PU Bijeljina.

O događaju je obaviješten dežurni Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

U toku je prikupljanje svih potrebnih činjenica i dokaza, kao i identifikovanje svih osoba koje su učestvovale u navedenom događaju.

Iz Gradske uprave Bijeljine da je šesta Savska regata završena uspješno i bezbjedno po planu i programu Turističke organizacije grada Bijeljina, a da se incident dogodio nakon završetka regate odnosno poslije 18 časova.

Kako ističu, portparol PU Aleksandra Marić navodi da je prvi poziv za ometanje javnog reda i mira zaprimljen u 19 i 50 časova.

Gradska uprava Bijeljine ne snosi odgovornost za incidente koji se dogode mimo planiranog i prijavljenog programa, žaleći zbog ovog incidenta Gradska uprava iskazuje potpuno povjerenje i podršku organima javnog reda i pravosuđa, pri rasvjetljavanju ovog nemilog događaja nakon završetka regate, navedeno je u saopštenju Gradske uprave Bijeljina.

Vezane objave