Booking.com

Mile Kandić, građanin – heroj iz opštine Šekovići, u subotu je spasio dvojicu mladića koji su sletjeli sa puta u rijeku Drinjaču, nedaleko od šekovićkog ljetnog kupališta Kanin vir.Kandić je mladiće iz Bijeljine junački spasio oko 11 sati ujutru, tako što je razbio stakla na automobilu (Golf 2) i izvukao povrijeđene. Kako kaže, plivao je u odijelu u ledenoj rijeci.

“Oko 11 sati smo krenuli iz Šekovića prema Tišči: muž, kćerka i ja. Iza jedne krivine u blizini Kaninog vira uočili smo automobil koji je prvo skrenuo lijevo, pa desno, činilo se kao da odskače od puta. Vidjelo se da će izgubiti kontrolu, što se i desilo. Automobil se odjednom okrenuo i upao u rijeku”, rekla je Vera Maletić, očevidac ovog događaja i dodala da je njen muž izašao iz auta i odmah zovnuo Kandića koji je bio u blizini. Kako kaže, Kandić je bez razmišljanja skočio u vodu, pronašao jedan kamen pored obale i njim razbio zadnje staklo automobila, nakon čega je izvukao mladiće.

“Takvu brzinu, hrabrost i trezvenost nisam nikada vidjela”, zaključila je Maletićeva.Nezvanično, lice koje je upravljalo vozilom zaposleno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Autor: Stefan Blagić
Frontal.ba

Vezane objave