Nekoliko hiljada građana Podgorice sudjelovalo je u subotu navečer na drugom građanskom protestu pod sloganom “Odupri se” na kojem su zatražene ostavke predsjednika države i vlade, Mile Đukanovića i Duška Markovića te čelnika državne radiotelevizije.
Organizatori kažu kako je glavni povod za organiziranje protesta “glasna šutnja državnih institucija povodom aktelnog skandala – afere Kuverta”, koji predstavlja paradigmu stanja u društvu, a koji je samo jedan od mnogih koji potresaju Crnu Goru.

Aferu “Kuverta” započeo je prošlog mjeseca poslovni čovjek Duško Knežević, koji je objavio videosnimak iz 2016. kako Đukanovićevom savjetniku Slavoljubu Stijepoviću uručuje 97.000 eura kao navodnu pomoć Demokratskoj partiji socijalista(DPS) u izbornoj kampanji, podsjeća Hina.

Objavljivanje te snimke bio je Kneževićev odgovor na postupak Centralne banke Crne Gore koja je uvela prinudnu upravu u dvije njegove banke, Atlas i Invest Montenegro.

Knežević je, potom, sa sigurna rastojanja iz Londona, počeo iznositi “prljavi veš” njegovih odnosa s Đukanovićem.

Đukanović je kazao prije dva da ne očekuje političke nestabilnosti u nakon optužbi koje je iznio Knežević i poručio da neće podnijeti ostavku.

“Ne očekujem ugrožavanje političke stabilnosti i Crna Gora će nastaviti baviti se ispunjavanjem uvjeta za punopravno članstvo u Evropskoj uniji”, je Đukanović na Televiziji Prva.

Rekao je kako ne namjerava podnijeti ostavku iako je to, kako je naveo, očekivanje dijela javnosti, koju čine njegovi protivnici.

“Ne namjeravam podnijeti ne zato što sam vlastoljubiv, nego zato što mislim da je ovo kontinuitet borbe za vrijednosti za koje se borimo zadnjih 20 godina”, rekao je Đukanović.

Vezane objave