2147355 1102 Ls

Siniša V. (70) iz Krušca ne miri se s presudom zbog proganjanja djevojke (20) s kojom je bio u vezi, tvrdi da živ neće u psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici.
Siniša V. (70) iz okoline Niša, koji je osuđen na mjeru psihijatrijskog liječenja zbog proganjanja bivše ljubavnice (20), tvrdi da će se zapaliti ukoliko ga na silu odvedu u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici.

Podsjetimo, Siniša je prije dvije godine stupio u romansu sa konobaricom, koju je upoznao u jednoj lokalnoj kafani, ali je ona poslije nekog vremena našla momka i odlučila da raskine vezu.

Siniša V. nastavio je da joj šalje poruke i pokušavao je da je pronađe, pa ga je ona prijavila zbog proganjanja, zbog čega ga je Osnovni sud nakon vještačenja osudio na mjeru liječenja u bolnici u Gornjoj Toponici.

– Ne slažem se sa tim, jer ja nisam lud, već sam bio zaljubljen. Nisam je proganjao, niti, ne daj bože, verbalno maltretirao. Tužna je to priča. Zato neću da prihvatim da odem u Gornju Toponicu! Ukoliko dođu po mene s policijom, zapaliću se! Neću da idem tamo jer nisam lud! Sada je došlo da gledam na kapiju kada će kombi iz Toponice da dođe po mene s policijom.

Neću to da dozvolim, dići ću ruku na sebe, sigurno – poručuje Siniša, koji inače boluje od depresije: – Zbog toga primam terapiju, jer nisam mogao da spavam, imao sam strahove, nisam mogao da komuniciram sa ljudima, ali je sve to iza mene. Ljekar mi je dao terapiju, nisam duševni bolesnik. Sve me je to snašlo poslije raskida sa djevojkom – tvrdi on.

Kako sam tvrdi, on je invalid rada. – Nekada sam bio bogat čovek, a sada sam ostao bez para jer sam plaćao svoju odbranu! Rasprodao sam mašine i sve što sam imao, tako da sa sedamdeset idem i radim kao građevinac i nadničim da se prehranio – u dahu je kazao deka.

Bratislav Savić, advokat osuđenog Nišlije, je za Kurir da nije bilo razloga da njegov klijent bude osuđen: – Uložili smo žalbu, ali je ona odbijena. Deka nije kriv što se zaljubio. On nije opasan, već je zaljubljen. Ako ćemo pošteno, po svesci koju nam je pokazao, djevojka mu duguje novac.

Vezane objave