Jelena Gostiljac (44) optužila bogate biznismene Elenu i Radimira Ćurčića da su je vezali i tukli u garaži pošto su je optužili da im je ukrala nakit i satove. Protiv Ćurčića podignute krivične prijave za otmicu i mučenje

Kućna pomoćnica Jelena Gostiljac (44) iz čačanskog sela Lipnica prijavila je policiji svoje poslodavce, poznatog biznismena Radimira Ćurčića (61) i njegovu ženu Elenu (58), da su je 11. maja oteli i zverski mučili u podrumu njihove vile u Čačku!

Ćurčići su prethodno optužili Jelenu da im je ukrala vredne satove i nakit, pa su je vezali, tukli i ponižavali, zbog čega je nesrećna žena tri dana provela u bolnici.
Molila za milost

Biljana Nastić, portparolka čačanske policije, potvrdila nam je da su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, protiv bračnog para Ćurčić podnete krivične prijave. – Oni se terete za krivična dela otmica i zlostavljanje i mučenje. Sumnja se da su njih dvoje u kući verbalno i fizički napali 44-godišnju ženu koja je kod njih radila kao kućna pomoćnica. Tom prilikom žena je zadobila lake povrede – izjavila je Biljana Nastić.

Jelena nam je ispričala da već 10 godina radi za Ćurčiće i nikad ranije nije imala problema s njima. – Tog 11. maja sam sišla u kotlarnicu njihove kuće, gde inače peglam veš. Čim sam se presvukla, gazdarica mi je prišla i rekla da sednem, a onda je u kotlarnicu ušao i gazda. Odmah je počeo da viče: “Govori, kurvo, smrdljušo, kada si me pokrala? Kako si uspela?” Bila sam zaprepašćena, nisam ni znala da su pokradeni. Pitala sam ih o čemu se radi, a on je nastavio da me vređa, pretio je da će me poslati na robiju. Uveravala sam ih da nemam ništa s tom krađom, molila sam ih da idem na poligraf, da pregledaju kamere, ali uzalud – priča očajna Jelena.

Tad joj je, kaže, Elena prišla otpozadi, zgrabila je za kosu i oborila na pod.

– Gazda mi je iz džepa uzeo mobilni telefon, a Elena je počela da me udara po glavi. Onda mi je gazda prišao i rukama me stegao za vilicu, dok sam još ležala na podu. Molila sam ga da mi ne polomi protezu, a on je rekao: “Kurvo, od mojih para si je pravila” – navodi nesrećna žena. Zatim je, prema Jeleninim rečima, Radimir počeo da je udara po rebrima i da je šutira po nogama.

– Sve me je bolelo, ali nisu imali milosti. Gazda je u jednom trenutku rekao Eleni da donese konopac, da me vežu. Ona se vratila sa koturom široke lepljive trake, kojom su me oblepili oko tela, zapušili mi usta i postavili me na nekakvu ležaljku. Ležala sam tako zgrčena i preplašena, dok je gazda vikao da nikad više neću moći da se zaposlim u Čačku. Onda me je ponovo nekoliko puta snažno šutnuo u nogu – kaže Jelena. Elena je zatim uzela Jeleninu torbu i viknula: “Kurvo grbava, to su moje pare! Imaš mojih 10.000 u novčaniku. Gde su mi satovi, nakit, gde mi je zlato?” – Ja ništa nisam mogla da im kažem, jer su mi usta bila oblepljena lepljivom trakom. Dobila sam nagon za povraćanjem, počela sam da krkljam i da se gušim, a gazda mi je u poslednjem času strgao traku s usta i oslobodio mi ruke. Međutim, agonija se tu nije završila… Gazdarica mi je pretila da će mi seći prst po prst dok ne priznam krađu, rekli su mi da su već angažovali ljude koji će me naterati da se ubijem – priča Jelena, i dodaje da ju je Radimir zgrabio i bacio na ripstol za vežbanje, dok joj je Elena pretila da će je držati zatočenu i tući “dok se ne usere i ne upiša”. – Molila sam ih i preklinjala da me puste… Posle skoro sat vremena torture gazda je kazao: “Pusti to đubre da ide.” Izbacili su me iz kuće, a ja sam onako isprebijana i van sebe otišla kod prijateljice, koja živi u blizini. Kad sam joj ispričala šta mi se dogodilo, odmah me je odvela u policiju.
Prošla na poligrafu

Nakon što je dala izjavu u policiji, Jelena je otišla na preglede u čačansku bolnicu, gde su je zadržali naredna tri dana na lečenju. Po izlasku iz bolnice ponovo je saslušana u policiji, a zatim je prošla i na poligrafskom ispitivanju. Njena porodica je angažovala advokata i tužiće Ćurčiće zbog brutalnog iživljavanja.

Jelena, inače, povremeno radi kao čistačica u još nekoliko firmi. Ima troje dece, a jedan sin joj u poslednje dve godine radi u Ćurčićevom preduzeću.

Radimir je jedan od najbogatijih Čačana i vlasnik je firmi “Čajka M” i “Guma servis”. I. M.

informer

Vezane objave