Srbija Rukomet

“Kockasti” dresovi dominirali tribinama dvorane u Gracu. Većina publike vređala naše rukometaše, ali ne svi.Kao što se moglo očekivati, hrvatski navijači bili su mnogo brojniji od srpskih u Gracu, gde su rukometaši dve reprezentacije odigrali utakmicu poslednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Razlog je jasan – utakmica nije imala rezultatski značaj, pošto su “orlovi” posle poraza od Belorusije i Crne Gore ostali bez ikakve šanse za drugi krug, a “kockasti” će tamo kao prvoplasirani, zajedno sa Belorusijom.
Zato se na tribinama kapaciteta 5.561 mesta našlo tek oko 100 srpskih, a više od 5.000 hrvatskih navijača.

Po pisanju portala “Index”, deo hrvatskih navijača aplaudirao je tokom intoniranja srpske himne “Bože pravde”, dok je deo zviždao. Ovi drugi su i skandirali srpskim navijačima “malo vas je, malo vas je pi**ice”, zatim “Vukovar, Vukovar” i “nije gotov rat” (!?). Tokom utakmice neko je i gađao našeg golmana Vladimira Cuparu upaljačem, srećom, neprecizno.

Sve je, ipak, proteklo bez fizičkih incidenata. Srbija je na opšte iznenađenje imala dva gola prednosti na poluvremenu (10:8), ali je ipak poražena (21:24).