Vojkan Krstić iz Beograda, koji je kao načelnik Spasilačke službe Srbija, nedavno boravio na Jahorini i sa svojim timom pružao pomoć Gorskoj službi spašavanja na olimpijskoj ljepotici, nije zaobišao .

Naime, kako nam je otkrio u telefonskom razgovoru, dok je trebao da se sretne sa prijateljem iz Sokoca, pažnju mu je privukao Prihvatni centar na Majdanima, u su smještene socijalno ugrožene kategorije.– Čitav život čitam znakove pored puta, tako su mi pažnju privukli objekti u Podromaniji. Prijatelj mi je objasnio da tu borave ljudi koji teško žive i svi imaju neku svoju priču. Kazivao mi je o djedu Đorđanu Bogdanoviću, kako je nekada pomagao narodu i svirao violinu. Nije nam trebalo mnogo vremena da učinimo jedno skromno dobro dijelo. Kupili smo dosta namirnica, i para koje sam imao uz sebe razvrstao sam po kovertama i podijelio onima koje smo zatekli u Prihvatnom centru. Našoj posjeti se obradovao djed Đorđan, koji živi sam. Nisam siguran da li još uvijek može da svira violinu, ali sljedeći put kada budem dolazio pokloniću mu jednu – isppričao je Krstić.

Uzimajući u obzir da Spasilačka služba učestvuje u vanrednim situacijama, kao što su poplave, zemljotresi, požari i slično, on je uvijek na usluzi ljudima.– Moj broj telefona ima pola stanovništva Srbije, ali i Republike Srpske. Nastojim da budem dostupan svim ljudima, da organizujem tim koji će efikasno djelovati u svakoj situaciji – dodao je on.

Kako kaže, i lično je vezan za naše prostore, jer mu je majka porijeklom iz Višegrada. I tamošnjem stanovništvu pomaže koliko god može, a glavni razlog je ljudskost, nikakva druga zasluga.

Vojkan Krstić, pored pomenutog zanimanja, vodi privatnu firmu „Elita gradnja“ u Beogradu. O sebi nije želio mnogo da otkriva, osim da je po nacionalnosti čovjek.

Autor: Jelena Marinković

Related posts