Booking.com

Počela akcija prikupljanja za nabavku pomagala koje bi dječaku iz Dervente Nikoli Šainoviću, teško oboljelom od cerebralne paralize, omogućilo da komunicira s okolinom.Potrebno je prikupiti oko 13.000 maraka čime bi se nabavio tzv. Tobi komunikator .

Komplikacije pri rođenju život 17-godišnjeg Nikole Šainovića učinile su teškim. Obolio je od teškog oblika cerebralne paralize koja je prouzrokovala nepokretnost, uz nekontrolisane pokrete cijelog tijela. Komunicira očima, a upravo u tome bi mu od pomoći bio kompjuterski softver, za čiju nabavku je potrebno oko 13.000 maraka.

O Nikoli, osim majke brine i otac Nenad. Nedavno je obavljajući dužnost policajca ranjen prilikom hapšenja prestupnika. Dok se i sam oporavlja nema predaha u borbi za sina jedinca.

Da pomognu Nikoli pritekli su u pomoć slikari i fotografi iz Dervente, a neće izostati ni pomoć opštine. Organizovali su humanitarnu izložbu i sakupili 1.290 maraka.

za nabavku pomagala potrebno je još, pa su sve donacije, koje bi Nikoli olakšale život i komunikaciju sa okolinom, dobro došle.

Vezane objave