Vladimir Pomoc
Booking.com

Za dječaka Vladimira Đurića, koji boluje od cerebralne paralize, pokrenut je 1415, kako bi se sakupio novac za nabavku ortopedskog pomagala, koje košta 5.300 maraka.

Vladimir skoro sve vrijeme provodi u ležećem ili polusjedećem položaju, što dovodi do otežanog rada unutrašnjih organa i prijeti da dođe do atrofije mišića unutrašnjih organa, čime bi dijete bilo dovedeno u neposrednu životnu opasnost.

Potrebno je kupiti ortopedsko pomagalo – vertikalizator, koji bi dječaku omogućio da dio provodi u uspravnom položaju.
Briga 24 sata

Požrtvovana majka Verica, koja je prije nekoliko operisala karcinom dojke, o sinu brine sama i zahvaljujući njenoj ogromnoj ljubavi i nadljudskim naporima dječakovo stanje se popravilo koliko je moguće.

– Doktor mi kaže da se pripazim, ali ja moram biti dobro i jaka za Vladimira, da njemu pomognem i olakšam koliko-toliko, jer mu treba briga svih 24 sata. Ovo je prvi put da tražim pomoć za sina, da ga podignemo u uspravan položaj – govori ova skromna žena, koja sina vodi i na terapije u Zavod “Zotović”.

Verica i Vladimir žive kao podstanari, a jedini izvori prihoda su im alimentacija i novac za tuđu njegu i pomoć, zbog čega ne mogu sami kupiti ovo ortopedsko pomagalo.
“Iskra života”

za dječaka pokrenulo je Udruženje “Iskra života”, koje poziva sve dobre ljude da pomognu koliko mogu.

– Iako je ovo zdravstveno stanje trajno, omogućimo ovom nedužnom djetetu šansu da živi tako što ćemo pozivati M:telov kratki 1415 ,koji je u funkciji od 1. do 31. marta. Cijena poziva je jednu marku. Nadamo se da ćemo zajedno obezbijediti 5.300 KM, a ako uspijemo sakupiti i više novca od toga, ovoj porodici će dobro doći – ističe Saša Latinović.

Humani pomoći mogu i putem tekućeg računa u NLB banci, na ime Verica Vukolić: 562-099-807-888-0428.

Vezane objave