Vijest da je tragično nastradao Šaban Šaulić potresla je čitav region, a članovi porodice i prijatelja danas su posjetili suprugu preminulog folkera kako bi sa njom podijelili ogromnu tugu.

Porodica Šabana Šaulića oglasila se nakon stravične nesreće zajedničkim saopštenjem u su satkali svu bol koju u ovim trenucima osjećaju.

Pored kralja narodne muzike u saobraćajnoj nesreći nastaradale su mnoge naše muzičke zvijezde među kojima su Silvana Armenulić, Toše Proeski, Darko Radovanović i Ljubiša Stojanović Luis.

Godine 1976. (10. oktobra) u snu su u smrt otišli Silvana Armenulić, njena sestra Mirjana Bajraktarević koja je bila u petom mjesecu trudnoće i šef Narodnog orkestra RTV Miodrag Jašarević. Vraćali su se sa koncerta u Aleksandrovcu.

Nesreća se dogodila u mjestu Kolari prema Beogradu u ranim jutarnjim satima. “Ford Granada” je iz nepoznatih razloga brzinom od preko 200 km na sat odletjela pod kamion s prikolicom. Očevici su pričali da su komade tijela stradalih umjetnika iz smrskanog automobila vadili satima.

Silvana Armenulić je tih sedamdesetih godina bila jedna od najvećih zvijezda u Jugoslaviji. Izgubila je život sa nepunih 37 godina.

Skoro ista sudbina zadesila je i Tošeta Proeskog, makedonskog slavuja koji je na točkovima izgubio život sa 26 godina. On je poginuo u sudaru kod Nove Gradiške 16. oktobra 2007. godine.

Tada je VW Touareg kojim je upravljao Georgij Georgijevski (32) zbog neprilagođene brzine i premalog razmaka između vozila, udario u prikolicu tegljača pri čemu se desna, suvozačeva strana gdje je sjedio upravo Toše, zabila pod prikolicu kamiona.

Darko Radovanović imao je 36 godina kada je stradao. pjevač i njegov kum i menadžer, Aleksandar Milošević, poginuli su 11. juna 2011. godine u saobraćajnoj nesreći na obilaznici kod Ostužničkog mosta prema Surčinu. Novosadski pjevač započeo je uspješnu pjevačku karijeru u “Grandu”, a za sobom je ostavio suprugu i kćerku.

Ljubiša Stojanović Luis bio je pjevač raskošnog vokala, poznat po svom imidžu i neobičnom muzičkom stilu. Luis je stradao u saobraćajnoj nesreći 2011. godine na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada.

Stojanović je počeo da se bavi muzikom 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspješno izvodio pjesme Luisa Armstronga. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom “Ne kuni me, ne ruži me, majko”, koji je uspješno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

(Blic)

Vezane objave