Booking.com

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović otvorio je danas u zgradi Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu nove prostorije Okružnog privrednog suda Istočno .Na adresi Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, od danas posluje Okružni privredni sud. Nakon šest postojanja tokom kojih su se izdvajala ogromna sredstva za zakupninu prostorija, četvoro sudija i trideset radnika, privredne sporove rješavaće u optimalnim .

Umjesto plaćanja zakupnine od 30.000 KM, opremljene su nove prostorije Privrednog suda u Istočnom Sarajevu. Time je trajno riješen ove važne pravosudne institucije, u kojoj su efikasnim rješavanjem sporova, opravdali odluku Vlade Srpske o njihovom formiranju.

Predsjednica Okružnog privrednog suda Istočno Aida Šain istakla je da je ovaj sud jedna od onih pravosudnih institucija koja je uspjela da riješi stare predmete.

U narednom periodu predstoji obnavljanje i adaptacija sudova u Srpskoj. Za one u Banjaluci i izgradnju Palate pravde u Trebinju sredstva će biti obezbjeđena iz međunarodnih fondova. Iz budžeta Vlade finansiraće se izgradnja pravosudnih institucija u Prijedoru.

Osim u Istočnom Sarajevu, Okružni privredni sudovi djeluju u još četiri grada Srpske.

Vezane objave