Glasnogovornik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak izjavio je u utorak kako su djelatnici Policijske stanice Livno 23. oktobra oko 13 sati zaprimili dojavu o pokušaju otmice djeteta od strane nepoznate osobe u Ulici Gabrijela Jurkića u Livnu, na parking prostoru ispred Zelene tržnice.Govoreći o načinu na koji je pokušana otmica, Vrdoljak je kazao kako je jedna osoba u datom momentu izašla iz parkiranog motornog vozila nepoznate marke te uhvatila dijete za ruku i pokušala ga uvući u vozilo, no da se dijete uspjelo istrgnuti i pobjeći.

S ovim događajem je odmah upoznata i PU Livno čiji su djelatnici izašli na mjesto događaja te obavili razgovore s određenim osobama. Tokom jučerašnjeg dana razgovor je, u prisustvu roditelja, obavljen i s maloljetnom osobom.

Vrdoljak je dodao kako će se daljnjim radom rasvijetlit ovaj događaj te da će javnost o svim daljnjim postupcima policije biti na vrijeme upoznata.

“Opreza nikad dosta, a roditeljima savjet da obrate pozornost kada im djeca borave vani”, kazao je glasnogovornik MUP-a Kantona 10, naglasivši kako su policijski službenici dobili upute da više obilaze mjesta gdje se djeca okupljaju, kao što su škole, igrališta i sl.
KLIX