Po prvi put puta od početka održavanja smotre folklora Đakovački vezovi došlo je do incidenta na toj manifestaciji u Hrvatskoj.

Naime, kako javlja Radio-Đakovo, tokom prolaska povorke vezova, do gostujuće grupe iz Turske probio se jedan pijani mladić i otrgnuo njihovu zastavu koju su nosili.

Odmah je došlo do naguravanja mladica koji je otrgnuo zastavu i mladića iz povorke koji ju je nosio, ali brzo su intervenisali obezbjeđenje i policija.

Članovi svečane povorke koji su došli na Vezove iz Turske revoltirano su napustili povorku. Bili su vidljivo ogorčeni i uvrijeđeni, a gradonačelnik Đakova im se ispričao zbog incidenata.

Mladić je odmah priveden, a kako Radio – Đakovo neslužbeno saznaje, od ranije je poznat policiji.

Čim su vidjeli šta se događa s pozornice su skočili i novi gradonačelnik Đakova Marin Mandarić i šef tamošnje policije Rudolf Kolarić. Goste iz Turske jako je uznemirio ovaj incident, jer se tako nečemu ni u snu nisu nadali, pa su i odustali od daljeg učestvovanje u povorci, ali su, nakon što im se gradonačelnik ispričao, ipak pristali nastupiti na pozornici.

“Iskreno mi je žao što se to dogodilo, a tako sam i našim gostima iz Istanbula ispričavši im se zbog ovog incidenta, koji je djelo jednog neodgovornog pojedinca i nikako nije slika grada Đakovo. Nakon što su se malo smirili, gosti iz Turske prihvatili su izvinjenje, a onda su i nastupili na pozornici, da bi na kraju nastupa doživjeli ovacije”, je gradonačelnik Mandarić.

Vezane objave