Booking.com

Milovan Milović (58) inženjer fabrike namenske industrije “Prvi partizan” iz Užica od juče pre podne štrajkuje glađu.Povod za radikalni protest je, kaže, rešenje o premeštaju na drugo radno mesto i mobing koji je trpeo pre toga.

– Sve je počelo prošle godine kada sam kao uzbunjivač prozvao Sindikatat zbog određenih finansijskih nepravilnosti, pa su mi dali otkaz. Ministarstvo rada, na osnovu moje žalbe Inspekciji rada me je vratilo na posao, ali sudski spor sa fabrikom po pitanju mog otkaza još traje – ispričao nam je Milović pred kapijom preduzeća.

Inženjer – konstruktor sa 33 godine staža prošlu noć proveo u kancelariji na radnom mestu sa koga hoće da ga pomere. Obećava, tu će boraviti i odbijati hranu sve dok ne dobije garancije da će ostati na starom radnom mestu.- Zbog prijavljene nepravilnosti dugo sam žrtva nadređenih. Za svaku sitnicu su me kažnjavali sa pet odsto od plate, a sada su rešili da me rasporede na radno mesto koje i ne sistematizacijom. Tretiraju me kao početnika, ne daju mi radne zadatke, a 2012. sam bio proglašen za najboljeg radnika – kaže Milovan Milović.

Dobrosav Andrić, generalni direktor “Prvog partizana” izričito da Milović nije žrtva mobinga i bilo kakve odmazde nadređenih.- Premeštanje sa jednog na drugo radno mesto je praksa u svim fabrikama pa i u našoj. Rukovodstvo smatra da bi Milović bio mnogo korisniji tamo gde je i raspoređen rešenjem. Imao je konflik sa šefom i od tada štrajkuje glađu. Činimo sve da se ovaj problem reši – poručio je Andrić.

Vezane objave