BANJALUKA – Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRB RS), izjavio je da se očekuje da će se do kraja sedmice početi s odobravanjem kredita.

U međuvremenu će, kako je najavio, čistiti prostor koji je oštećen u požaru koji je buknuo početkom mjeseca.

“Server-sala i naša pisana arhiva su sačuvane u potpunosti. Mjenice i sva dokumenta koji se čuvaju u protivpožarnim ormarima su sačuvani”, naglasio je Vrhovac za “Nezavisne novine”.

Inače, juče je počelo čišćenje pojedinih lokala u zgradi u kojoj je smještena i IRB RS, a u međuvremenu istražiocu utvrđuju šta je izazvalo ovaj veliki požar.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka rekli su nam da se još čekaju izvještaj policije i nalazi vještačenja.

“Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne mjere i radnje na utvrđivanju uzroka požara”, rekla je ranije za “Nezavisne” Mira Miletić, sekretarka Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te dodala da će biti izvršeno vještačenje elektro, mašinske i protivpožarne struke.

Požar je, podsjetimo, izbio u tri sata nakon ponoći, a vatrogasci su se s vatrenom stihijom borili satima.

“Prva dojava bila je u 3.03. Vatrogasci su se s lica mjesta javili u 3.07 te odmah tražili dodatne snage. Mi smo sukcesivno slali snage. Na kraju je na mjestu požara bilo 17 vatrogasaca i devet vozila”, rekao je ranije Miroslav Malinić, komandir Vatrogasne brigade Banjaluka, te potvrdio da usljed požara niko nije povrijeđen.

Riječ je o zgradi u kojoj je smješteno više lokala i preduzeća, uključujući i IRB RS, čiji drugi sprat je oštećen.