Booking.com

Istočno ima dva kandidata za gradonačelnika. Iako je danas, poslije konstituisanja skupština opština, na području Grada, slika trebalo da bude jasnija, mnogima se još nije razbistrilo.

SDS tvrdi da sa svojim koalicionim partnerima ima šesnaest odbornika, a isto to tvrdi I SNSD. PDP vjeruje da Savez za promjene ima većinu, pa su ATV-u otkrili i ime gradonačelnika.

“Dogovoreno je već sa našim koalicionim partnerima SDS-om I NDP-om da PDP pripadne mjesto gradonačelnika, danas mogu vama i ATV-u otkriti da će to biti Nenad Vuković sa Pala”, ističe
Predrag Vučićević, član PDP.

I drugi blok ima kandidata sa Pala. DNS-ov Dejan Kojić pominje se kao konačni izbor koalicije okupljene oko SNSD-a. U DNS-u nisu ni potvrdili, a ni demantovali tu informaciju. O svemu će, kažu, odlučivati žrijeb.

“Ovo je apsurdno da izbor mjesta gradonačelnika zavisi bukvalno od čiste sreće, odnosno od žrijebanja predloženih kandidata za odbornike”, kaže Aleksandar Glavaš, član DNS.

Za žrijebanje će Pale poslati osam izaslanika, Istočna Ilidža i Sokolac po 6, Istočno Novo pet, a po tri Istočni Stari Grad i Trnovo. Sada je samo pitanje koja će politička opcija imati više sreće u šeširu, jer s matematikom, svi, tvrde, dobro stoje.

“Mi očekujemo da ćemo ispred koalicije, skupštinske većine koja čini vlast u opštini Pale dati pet odbornika, drugi blok SNSD, SP, DNS će imati tri”, poručuje Mladen Koprivica, član GO SDS u Istočnom Sarajevu.

“Da smo bliže u procesu formiranja vlasti u Gradu IS sa našim koalicionim partnerima, takođe je jasno da će SNSD sa područja Sokoca dati dva odbornika, ISG jednog, Trnova, za sada jednog, a drugi ide ciljno u bubanj, Pala, mi vjerujemo dva, a nadamo se sa koalicionim partnerima još dva”, rekao je Ljubiša Ćosić, predsjednik GO SNSD Istočno Sarajevo.

Žrijebanje se očekuje na nekoj od narednih sjednica skupština opština, a većina prognoza kaže da će Istočno i u Novu godinu ući bez formirane vlasti.

Vezane objave