– Većina aktivnih slučajeva u Crnoj Gori je importovana iz tako što su neodgovorni pojedinci ušli u zemlju preko , zbog čega je crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo odluku da privremeno izuzme BiH sa liste zemalja iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije, objavljeno je na Tviter nalogu Vlade Crne Gore.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša je da se ispitivanje pokazalo kao jasno.

– Imamo slučajeve koji su importovani putem koji ide preko BiH, iz zemalja koje nisu na listi, tako da smo morali reagovati promptno i donijeti odluke koje bi mogle da nam obezbijede siguran ulazak iz BiH – rekao je Mugoša.

Mugoša je rekao da će danas biti donesena odluka da svi i stranci koji dolaze iz BiH moraju PCR test star maksimalno 48 časova, koji je urađen u akreditovanoj laboratoriji.

– Time želimo da spriječimo dalje importacije i učinimo sve kako bi zadržala dobru poziciju kada je riječ o ovoj infekciji – poručio je Mugoša.

Mjera je na snazi dok dvije zemlje ne dogovore procedure razmjene informacija o kontroli lica koja preko BiH dolaze u Crnu Goru iz trećih zemalja.

Related posts