marina-i-mirjana

Marini Savić (34) iz Zaječara određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je kuhinjskim nožem prošle nedelje ubila svoju blisku prijateljicu i komšinicu Mirjanu Kostić (49), a podmetnula požar kako bi zavarala trag.

Ovaj stravičan zločin dogodio se prošle nedjelje u zaječarskom naselju Kraljevica, a kako se nezvanično saznaje, Marina je priznala da je u bijesu izbola drugaricu, ali ne i da ju je zapalila.

Stravičan zločin šokirao je stanovnike ovog grada koji su već bili potrešeni jer su mislili da je Mirjana izgorila usred bijela dana u svom stanu, iz kog su vatrogasci spasili samo njenog psa.

– Svi su mislili da je izgorila u požaru, jer od opekotina nije bilo moguće vidjeti njenu kožu, pa ni ubode od noža. Međutim, naložena je obdukcija i tada je otkriveno da je Mirjana zapravo ubodena čak 30 puta! – kaže izvor “Blica”.

Odmah nakon tog saznanja policija je obišla prijatelje, poznanike i komšije nesrećne žene. Tada su vidjeli i da komšija, koji živi u stanu preko puta Mirjane, ispred vrata ima instalirane kamere za video nadzor.

On im je odmah dao snimke sa kamera i na njima se vidjelo jasno kako Marina Savić neposredno prije požara izlazi iz stana stradale žene.

Kako se nezvanično saznaje, kada je policija otišla na Marinina vrata ona je negirala da ima ikakve veze sa požarom. Policajci su joj tada rekli da su na tijelu njene prijateljice pronašli 30 uboda nožem i Mirjana je tada priznala zločin.

Šta je bio motiv da krvnički ubije svoju prijateljicu, policija još nije sasvim sigurna.

Prema jednoj verziji, žrtva je ubici bila dužna 300 evra koje nije htjela da joj vrati, zbog čega je došlo do svađe, a i zločina.

Dok je prema drugoj verziji Mirjana prodala garsonjeru koju je imala u Zaječaru, a Marina, koja inače ima privatnu firmu koja posluje sa gubitkom, joj je tražila na zajam. Međutim, Mirjana je odbila da joj ponudi od prodaje garsonjere zbog čega su se posvađale, a ubzo zatim usljedilo je i koškanje.

Kako se nezvanično saznaje, Marina je tada sa stola u stanu svoje prijateljice uzela nož i počela da ubada Mirjanu dok je ova bježala po stanu. O tome da je Mirjana pružala otpor i da je bježala govore ubodne rane koje su sve zadate pod različitim uglovima, zbog čega je policiji odmah bilo jasno da Mirjana nije ležala dok ju je prijateljica ubadala.

Marina je policiji rekla da ona nakon zločina nije podmetnula požar, već da je u toj borbi i koškanju iz špreta na drva ispao žar koji je pao na tepih i da se vatra tako buknula u stanu nakon što je ona iz njega pobjegla.

Kako se saznaje, Mirjana je još bila živa kada je Marina napustila stan.

– Bila je živa, ali od brojnih uboda nije mogla da se pomjeri i da se spase od vatre – kaže izvor.

Nakon što su komšije primjetile dim i pozvale vatrogasce i policiju, Mirjana je još bila živa. Ona je kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar na Intenzivnu negu. Ljekari su se za njen život borili 30 minuta, nakon čega je nesrećna žena preminula jer je 80 odsto njenog tijela bilo prekriveno opekotinama.

Mirjana je u stanu u Zaječaru živela sama, ali ima sina koji studira u Novom Sadu. Ona je tokom vikenda sahranjena, a troškove pogreba pratio je njen bivši suprug, koji živi i radi u inostranstvu.

(Blic.rs)

Vezane objave