Većina puteva u RS prohodna je, vozi se po pretežno vlažnim kolovozima. Zbog pada temparature u večernjim časovima, vozačima skrećemo pažnju i na poledicu, posebno u višim planinskim predjelima i preko prevoja gdje na kolovozu mjestimično ima i ugaženog snijega

Na regionalnom putu R-433 Ulog-Klanci na prevoju Morine, privremeno je obustavljen saobraćaj zbog sniježnih smetova. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene “doći će do izmjene saobraćaja na magistralnom putu M18 Dobro Polje-Miljevina u periodu (od 13.02 do 16 .02 i od 18.02 do 20.02. 2019 ) u vremenskom periodu od 07:30 do 17:00 časova.

Na većini puteva saobraća se po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok zaostalog snijega ima na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na GP u nema zadržavanja na prelaz granice.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Vezane objave