Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Uhapšeni su: M.N. (1964) zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, B.M. (1969) odgovorno lice u špediterskoj kući „BRW Cars“ Niš, N.N. (1976) odgovorno lice u „Herbafarmu“, D.M. (1986) odgovorno lice preduzeća „Labor farm“ i D.K. (1968) zaposlen u preduzeću „Trace Serbia“.

Kako se sumnja, oni su u više navrata zahtevali 37.500 evra od odgovornog lica humanitarne organizacije „28 jun“, kako bi osumnjičeni M.N. posredovao da dobije dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za uvoz medicinske opreme i sredstava ukupne vrednosti 691.000 dolara, a koji su predviđeni kao donacija Kliničkom centru Niš.

B.M. i D.K. su uhapšeni prilikom primopredaje jednog dela od 17.000 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Vezane objave