Booking.com

Snijeg intenzivno pada u zapadnim i centralnim krajevima RS i zadržava se na kolovozima, pa vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz upotrebu zimske opreme posebno na području Mrkonjić Grada i na prevoju Borje (Kotor Varoš-Teslić).Na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini vozačima poteškoće pričinjavaju i obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz.U ostalim krajevima RS kolovozi su mokri i klizavi. Odroni su učestali na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, a izdvajamo putne pravce: Karanovac-Kneževo-Ugar, Banja Luka-Crna -Jajce, Rogatica-Višegrad, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Brodar-Rudo.

Regionalni put R-433 Klanci-Ulog, preko prevoja Morine trenutno je zatvoren, zbog velikih smetova.Napominjemo da su dežurne ekipe Nevesinjeputeva na terenu i vrše raščišćavanje

Odroni su učestali na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, a izdvajamo putne pravce: Karanovac-Kneževo-Ugar, Banja Luka-Crna -Jajce, Rogatica-Višegrad, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Rogatica-Višegrad i Brodar-Rudo.

Zbog novih padavina, ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Šuica i Livno-Drvar- Petrovac.

Na dionici Drvar- Petrovac, trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, dok je na dionici Ripač-Vrtoče obavezna upotreba lanaca za ovu kategoriju vozila.

Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, kao i od obrušavanja sniježnih lavina.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduslova za sigurno saobraćanje.

Vezane objave