Normalizovan je saobraćaj nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta M-16 Banjaluka-Klašnice, u smjeru od Prijedorske petlje ka Klašnicama.

U nižim predjelima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, dok u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima mjestimično ugaženog snijega.

Izdvajamo putne pravce: -Miliništa, Karanovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Novo Selo, Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo- i Gacko-Tjentište.

Na regionalnom putu R-433 Klanci-Ulog, na dionici Plužine-Obrnja, zbog jakih udara vjetra i snježnih nanosa, potpuna je obustava saobraćaja za sve kategorije vozila.

Posebno skrećemo pažnju na poledicu, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, pa apelujemo na vozače da voze oprezno, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, te na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina, naročito na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini.Na magistralnom putu Kupres-Šuica- i regionalnom putu Prozor-Mokronoge, zbog snježnih nanosa, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Zbog intenzivnih snježnih padavina, usporeno se saobraća na putevima u centralnim krajevima FBiH, a zbog jakog vjetra u jugozapadnim krajevima.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozima ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Tarčin-Konjic, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vezane objave