Politika Rs Andjelko Vasiljevich Autoput

Većina puteva u RS je prohodna, a kolovozi su pretežno mokri i klizavi. Skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima i preko prevoja, na mogućnost poledice i ugaženog snijega. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na području RS-a zabranjeno je kretanje osobama starijim od 65 godina, a od 20 do 05 časova na snazi je potpuna zabrana kretanja. Apelujemo na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

FEDERACIJA BIH

Na dionicama preko planinskih prevoja, preko mostova i vijadukta, kao i na prilazima tunelima mjestimično ima poledice na kolovozu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području FBiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je u vremenu od 18 do 05 časova.

GRANIČNI PRELAZI

Pojačana je frekvencija teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Gradiška, a na izlazu iz BIH kolona teretnih vozila duga je na GP Šamac.

Zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja stvaraju se duge kolone na graničnim prelazima na ulazu i na izlazu iz BiH.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, osoba s boravkom u BiH te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorili sve granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore GP Klobuk.

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) zajedno sa svojih 49 Auto-moto društava (AMD) zahvaljuje se svim vozačima kamiona, koji uprkos opasnosti od virusa Korona (Covid – 19), maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Srpske i BiH prehrambenim, medicinskim i drugim proizvodima.

AMS RS još jednom apeluje na sve stanovnike Republike Srpske da prate uputstva Vlade Republike Srpske, nadležnih zdravstvenih ustanova i lokalnih zajednica, te da ne kreću na put bez prijeke potrebe.

Vezane objave