Od ranih jutarnjih časova pod nadzorom glavnog kantonalnog tužioca iz Goražda Mirsada Bilajaca, u mestu Crkvine kod Goražda trajalo je izvlačenje automobila Audi 80 koji je sinoć učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći čiji je epilog smrt 22-godine J. P, teške povrede njenog supruga V. P. i oca .M. P.Automobil je nakon duže vremena izvučen ispod nadvožnjaka gde je sleteo nakon što je u vožnji “zakačio” kamion koji je zbog radova na cesti bio parkiran s leve strane puta.

– Kao što vidite, veštak je na licu prikupio činjenice koje će mu biti bitne za veštačenje, dobiće i dokumentaciju i ostale dokaze od strane policije pa ćemo sačekati njegov nalaz i mišljenje, a danas oko 12 obdukciju će obaviti veštak iz Tuzle Vedo Tuco kako bi se utvrdilo smrti i uzrok smrti, a onda ćemo kasnije formirati predmet – izjavio je Mirsad Bilajac, glavni kantonalni tužilac, piše Klix.

On dodaje da je vidljivo da su sinoć oko 19 časova kada se dogodila nesreća na ovom mestu bili jasni znaci upozorenja da se smanji brzina zbog radova na putu.- Rano je reći razlog zbog čega je vozač zakačio vozilo koje je stajalo na putu na levoj strani, uglavnom ćemo videti kroz izjave vozača i ostalih svedoka kako bi utvrdili razlog zbog čega je sleteo na ovom delu gde vidljivost bila dobra, zapravo odlična u to vreme. Biće uzeti i ostali nalazi krvi da se utvrdi da li ima alkohola u krvi kako bi bili tačni sa činjenicama i dokazima – ističe Bilajac.Povređeni su, kako su van životne opasnosti zbrinuti u bolnici u Foči, a vozilo je sa nesreće prebačeno u Rogaticu.

Nezvanično u ovoj nesreći smrtno je stradala Jelena Prelić, dok su teško povređeni Vojin Prelić i Miodrag Pavlović.

Nakon što je bio obustavljen tokom noći, saobraćaj na ovom delu puta ponovo je uspostavljen.

Vezane objave