Booking.com

Turistička sezona na Jahorini je i svečano otvorena. Snijega i minusa ima dovoljno. Minusi su i na računu Olimpijskog centra “Jahorina”, ali o tome danas niko ni riječi. Neće, kažu, da malerišu početku zimske sezone.

Možda baš iz tih razloga, ministar trgovine i turizma poslao je svog savjetnika da svečano otvori sezonu. Ipak, problemi i na svečanoj govoranciji nisu mogli biti zaobiđeni, ali i nova pomoć Vlade RS.

“Postoje mnogi problemi koji će se morati urgentno završavati, ali mogu reći i da je Vlada svojoj subvencijom od 100 hiljada dala dodatnu stimulaciju za ovu sezonu i očekujem da ona bude bolja nego prethodna”, optimističan je Aleksandar Đurić, savjetnik ministra trgovine i turizma RS.

Bolje dane čeka i menadžment OC. Godinama se bore da ovo preduzeće ne ode pod stečaj. Po svemu sudeći mnogi su digli ruke. Velibor Lazarević podnio je ostavku na mjesto direktora OC, a njegovu funkciju obavlja Goran Brčkalović. Sve pohvale uputio je upravo svom prethodniku.

“U posljednje tri godine mi smo imali dvije zelene sezone, negdje smo finansijski bili uzdrmani, gospodin Lazarević je odstupio iz razloga što nije vidio neki dalji napredak – i pored svih obećanja – u onome što nam treba, jer mi imamo svega 12 odsto osvježavanja, a trebamo završavati taj projekat i zahvaljujući mi smo se pripremili za sezonu”, rekao je Goran Brčkalović, v.d. direktora Olimpijskog centra “Jahorina”.

Pored ministra trgovine i turizma Predraga Gluhakovića, na Jahorini se nije pojavila ni ministarka porodice, omladine, sporta Jasmina Davidović. Na svečanom otvaranju pojavili su se načelnici opština na čijim teritorijama se Jahorina prostire, kao i gradonačelnik Istočnog Sarajeva, koji su obećali pomoć u ovoj zimskoj sezoni.

Vezane objave