Zbog paljenja ostataka obranog kukuruza, vatra rasplamsana vetrom, zahvatila je večeras velike površine njiva, između Kočinog Sela i Ribara, na levoj obali Velike Morave kod Jagodine, a gorelo je i kod Obrenovca

Vatra je na oko 150 metara od autoputa Beograd – Niš i prvih kuća, a njive su u gustom dimu.

Vatrogasne ekipe gase požar, ali zbog vetra i velikih površina zahvaćenih požarom ne stižu, na jednom mestu ugase, na drugom izbije vatra. Borba vatrogasaca sa vatrom na njivama, traje nekoliko dana, a ne pomažu ni apeli poljoprivrednih stručnjaka i vatrogasaca, da se ostaci žitarica ne pale na njivama.

Ne pomažu ni kazne, koje nisu male, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Jagodini. Na velikom delu obradive površine koja se prostire od Obrenovačkog puta ka Savi, na Čukarici, izbio je veliki požar, potvrdila je vatrogasna služba.

– Za sada znamo da se radi o velikoj površini, ali nemamo detaljnijih informacija jer su naše ekipe i dalje na terenu – rekli su vatrogasci.

O ovom požaru stigla je i potvrda iz MUP-a, gde kažu da je za sada poznato da gori nisko rastinje i trava, te da vatrogasne ekipe intenzivno rade na sanaciji požara. Na incident skrenuli su pažnju i korisnici društvenih mreža, upozoravajući da vetar koji tokom celog dana duva dodatno pogoršava situaciju.- Gore njive od Obrenovačkog puta prema Savi. Od pre Makiša, sve do Ostružnice. Tri policijska vozila i dva vatrogasna. Vatra je sve do puta, blizu semafora. Vetar nosi dim ka reci – napisao je jedan korisnik na svom Tviter nalogu. Inače, ovakvi incidenti danima zadaju muke stanovnicima naselja na obodu grada. Naime, vlasnici poljoprivrednih zemljišta su glavni krivci zbog povremenih požara, jer paleći strnjiku pokušavaju da očiste njivu, uopšte ne mareći za moguće posledice.Podsetimo, usled nekontrolisanog paljenja strnjike jedan 77-godišnju muškarac je ove godine nastradao, a prekjuče je nedaleko od Ugrinovaca uginulo osam pasa, dok je u Rumi jedan zadobio teške opekotine.