Screenshot 2020 05 16 Jake Policijske Snage Osiguravaju Područje Oko Katedrale U Sarajevu Zbog Mise Za Bleiburg

lužbenici policije MUP-a KS pobrinut će se da misa za žrtve u Bleiburgu koja će biti održana u katedrali Srca Isusova u Sarajevu prođe bez incidenata. Policijske snage su na terenu, od devet sati kretanje u ovom području je zabranjeno, a urađen je i KDZ pregled.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Do okončanja mise za motorna vozila i pješake blokiran je dio ulica: Mula Mustafe Bašeskije, Pehlivanuša, Dženetića čikma, Niže banje, Josipa Štadlera, Trg fra Grge Martića, Ferhadija i Štrosmajerova, a alternativni pravci su ulice Bentbaša-Telali-Sagrdžije-Safvet bega Bašagića-Alije Nametka-Sedrenik-Bardakčije-Bolnička-Koševo-Maršala Tita, Mehmeda Spahe-Niže banje (kontra smjer)-Mula Mustafe Bašeskije, Mehmed paše Sokolovića-Pehlivanuša-Zaima Šarca-Bjelave-Koševo-Maršala Tita i M-5 Put i Mladih Muslimana-Bistrik.

Pripadnici policije su s ciljem veće sigurnosti događaja obavili i KDZ pregled, a do završetka mise će obezbjeđivati svečani obred kao i područje oko katedrale.

Iz policije su zamolili građane i da se suzdrže od kretanja ulicama gdje je to zabranjeno u određenom vremenskom periodu, ali i da ne parkiraju vozila u mjestima koja gravitiraju prema katedrali. Ukoliko dođe do kršenja ove molbe kazali su kako će biti primorani uklanjati automobile specijalnim vozilom.

Misa će početi u 12:15 sati, a predvodit će je kardinal Vinko Puljić.

Related posts