Trstenik Nenad

Jako nevreme sa grmljavinom pogodilo je sinoć nekoliko gradova u Šumadiji i na jugu Srbije, a katastrofalna situacija zadesila je Trstenik. Najviše je stradalo naselje Pejovac. Bujica kiše koja se slivala sa obližnjeg brda, za dvadesetak minuta je toliko jako tekla ulicama, da je pomerala parkirane automobile.

Na području Čačka, Kraljeva i Trstenika u ponedeljak uveče palo je od 50 do 100 milimetara kiše. Zbog toga su pojedine ulice bile poplavljene, jer atmosferska kanalizacija nije mogla da prihvati toliko vode.

Pejovac ulica Brace Spasojevica

Publiée par Volim Čaršiju sur Lundi 15 juin 2020

Nevreme je u Trstenik došlo iz pravca Kraljeva. Kroz naselje Pejovac je tekla bujica koja se slivala sa obližnjeg brda. Koliko je bila jaka, pokazuje i slika naslaganih automobila. Stanovnici kažu da nikada ranije ništa slično nisu doživeli. Iz opštine Trstenik kažu da su svu raspoloživu mehanizaciju i veliki broj ljudi poslali u ovo naselje i očekuju da što pre sanariju posledice poplave.Jak pljusak koji je sinoć oko 21 sat, za kratko vreme zahvatio Kraljevo, za kratko vreme, doprineo je da u pojedine ulice u gradu budu potpuno pod vodom.

Osim u centru i na periferiji, atmosferska kanalizacija ni u prigradskim naseljima nije mogla da istovremeno primi veliku količinu vode, pa su brojne lokalne saobraćajnice i prilazni putevi bili pod vodom.