Oko 16.30 časova počela je da pada jaka kiša koju prati vetar.U Radarskom centru Užice, koji pokriva Zlatiborski i Moravički okrug, rekli su da, zbog trenutne zauzetosti i angažovanja u protivgradnoj odbrani, nisu u mogućnosti da govore o detaljima i o obimnu nevremena koje je zahvatilo i okolinu.Posle tropskog u kome je u pojedinim gradovima izmereno 40 stepeni, večeras je Čačak i pogodilo nevreme. Prema poslednjim informacijama, jaka kiša pada u Valjevu i Aranđelovcu.Jaka kiša praćena olujnim vetrom pogodila je i Čačak oko 17.30 sati. Počelo je da grmi i seva, a na pojedinim mestima se primećuje i sugradica. Zbog obilnih padavina, saobraćaj se odvija otežano.

U Beogradu palo drvo

U Beogradu na Dorćolu vetar je oborio drvo koje je oštetilo parkirani automobil. Saobraćaj u tom delu ulice obustavljen dok ekipa zelenila ne ukloni granu. Policija je na licu mesta.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je večeras dao novu najavu, pa se kiša očekuje i u Vojvodini.Kiša i vetar za sada u šabačkom kraju, nisu jakog inteziteta, ali su praćeni intezvnom grmljavinom.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, i u naredih sat vrema u ovom delu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti, mogu se očekivati kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Kurir.rs/Danas

Vezane objave