Wbzbepadmefhcyggfjxjn15qctqny7z8 1000
Booking.com

Jedina djevojka takmičar u šestom tradicionalnom plivanju za Časni krst na rijeci Željeznici, Jelena Simović iz Foče, prva je stigla do Krsta na rijeci Željeznici u Vojkovićima.

DŽentlmenski potez preostala 44 muška takmičara, pri startu, dozvolio je Jeleni da prva stigne do Časnog krsta na rijeci, te tako postane šesti osvajač ove tradicionalne manifestacije, koja se održava u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Vojkovići, SKUD “Vojkovići” i DŽudo kluba “FAMOS”, a uz podršku opštine Istočna Ilidža.
Pobjednica Jelena Simović rekla je novinarima da joj je ovo drugi put da pliva za Časni krst na Željeznici, ali prvi put da pobijedi.

– Sjajan je osjećaj, u suštini predivan, te ga preporučujem svima da probaju, ako osjete da je to ono što žele. Momci su kao i uvijek džentlmeni i zaista su divni, mi smo danas svi pobjednici jer smo na ovakvom minusu uskočili u ledenu vodu, tako da ovu nagradu ja posvećujem upravo ovim herojima i džentlmenima – rekla je Simovićeva.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović je novinarima da nisu dozvolili da se ova tradicija plivanja za Časni krst na Željeznici prekine, te dodao da će se, ako Bog da, plivati još dugo .

– Koristim priliku da čestitam svim učesnicima i pobjedniku, djevojci koja je uz vitešku hrabrost otplivala 33 metra u hladnoj Željeznici, na minus šest stepeni Celzijusa, tako da ono što mogu je da lično i u ime opštine čestitam i da kažem da je ona danas vitez Časnog krsta – je Božović.
U ime organizatora manifestacije novinarima se obratio Ranko Skakavac koji je da se ove godine na šesto tradicionalno plivanje za Časni krst prijavilo 47 takmičara, dok se na današnjem plivanju pojavilo njih 45.

On je istakao da je “sami Bog podario današnji lijep i sunčan dan u Vojkovićima”, te da nije pandemije virusa da bi sigurno na ovoj manifestaciji učestvovalo i više od 50 takmičara u plivanju za Časni krst.

Podsjećamo, Bogojavljensko plivanje za Časni krst na rijeci Željeznici održava se već šestu godinu zaredom, a dosadašnji pobjednici osim Jelene Simović bili su Borislav Otović (2016), Nenad Lubura (2017), Gradimir Miladinović (2018), Sara Samardžić (2019) i Gradimir Miladinović (2020).

Pobjedniku ovogodišnjeg plivanja načelnik opštine Marinko Božović je uručio zlatnik, medalju i zahvalnicu, dok su i ostalim današnjim učesnicima uručene diplome i medalje.

KATERA

Vezane objave