Na MGP Vardište lišen je slobode V.B. (1961.), državljanin Republike Srbije. Službenici JGP Višegrad graničnim provjerama utvrdili su da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „zločin protiv čovječnosti“. V.B. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 31., 30. i 29. maja 2017. godine na graničnim prijelazima pri ulasku u BiH lišili su slobode sedam osoba na osnovu raspisanih potraga.
Na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum lišen je slobode V.O. (1993.) nakon što je utvrđeno da ga potražuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog krivičnog djela „razbojništvo“ i Osnovni sud u Sokocu zbog „krađe“. Službenici Jedinice granične policije Hum predali su bh. državljanina pripadnicima MUPRS-a.
Službenici JGP Aerodrom lišili su slobode D.M. (1985.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin stigao je na Međunarodni aerodrom letom iz Štokholma i bit će predat nadležnom organu. Prethodno su službenici ove jedinice na letu iz Beča lišili slobode A.H. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „izazivanje opće opasnosti“ i Općinski sud u Živinicama zbog „teške krađe“. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.
Službenici JGP Brčko lišili su slobode Ž.M. (1994.) nakon što je utvrđeno da je za njim MUPRS-a raspisao potragu zbog krivičnog djela „falsifikovanje novca“. Državljanin Republike Hrvatske kontroliran je na MGP Brčko i predat službenicima Policijske uprave MUPRS-a.
Na MGP Kamensko lišen je slobode M.Š. (1963.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnih djela „šumska krađa“ i „krađa“. Službenici JGP Kamensko predali su bh. državljanina pripadnicima Sudske policije Livno.
Službenici JGP Aerodrom Tuzla na letu iz Dortmunda lišili su slobode H.Š. (1970.) nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP Tuzlanskog kantona raspisao potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Vezane objave