Korona 5
Booking.com

Kod još 71 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo virusa korona.
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici izvršeno je testiranje 422 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 71 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 40 muških i 31 ženskoj osobi, od kojih je 13 mlađe, 44 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 10 osoba je iz Banjaluke, devet iz Bijeljine, po sedam iz Zvornika i Srpca, šest iz Gradiške, po četiri iz Kotor Varoša, Laktaša i Prijedora, po tri iz Vlasenice i Ugljevika, po dvije iz Milića, Prnjavora i Foče i po jedna iz Bratunca, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Mrkonjić Grada, Novog Goražda, Rogatice i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 6. 257 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 213 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.730 osoba, testirano je ukupno 58.221 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 258, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 197.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 3.621 osoba, a nadzor je završen kod 50.037 osoba.

Vezane objave