Korona 5
Booking.com

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 434 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 73 osobe u Republici Srpskoj.
Radi se o 40 muških i 33 ženskih , od kojih je 17 mlađe, 42 srednje i 14 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 29 je iz Banjaluke, 14 iz Teslića, šest iz Gradiške, pet iz Pala, četiri iz Bijeljine, po tri iz Doboja i Modriča, po dvije iz Mrkonjić Grada i Кneževa i po jedna iz Кotor Varoša, Laktaša, Šamca, Srpca i Jezera.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva i dvije žene starije životne dobi iz Gradiške, Modriče, Šamca i Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.018 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 241 kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.144 , testirane su ukupno 62.270 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 244, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 66, a u opštim bolnicama 178.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 3.293 , a nadzor je završen kod 53.650 osobe.

Vezane objave