Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je epidemiološka situacija u Srpskoj u vezi sa virusom još uvijek dobra.

“Imamo samo deset pacijenata, nemamo nijednog na respiratoru, oko 30 je novih pacijenata u Republici Srpskoj, a u danas je 110 pozitivnih na virus korona”, rekao je Đajić večeras za ATV.

Đajić je apelovao na sve stanovnike Republike Srpske da se što prije vakcinišu, navodeći da podaci pokazuju da od 100 oboljelih, 99 nije vakcinisano.

“Novi soj virusa uglavnom ima najviše posljedica na nevakcinisane, a to su one opet strašne slike – respiratori i umiranje”, upozorio je Đajić.

On je napomenuo da je rukovodstvo Republike Srpske nabavilo dovoljan broj vakcina protiv virusa korona.

Đajić je rekao da UKC prati svjetska dešavanja i da će u konsultacijama sa Vladom Republike Srpske i Kriznim štabom za vanredne situacije donositi konkretne odluke u narednom periodu.

On je podsjetio da je na UKC ranije u jednom danu bilo 600 pacijenata sa teškom kliničkom slikom, 400 pacijenata na kiseoniku, 86 pacijenata na respiratoru i 16 preminulih.

“Zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske i narodom dobili smo tu bitku nad kovidom i naši rezultati su svjetski što se tiče izlječenja i malog broja smrtnosti”, naveo je Đajić.

Vezane objave