Booking.com

Novi načelnik opštine Pale Boško Jugović /SNSD/ zvanično je danas preuzeo dužnost od dosadašnjeg načelnika Miodraga Kovačevića /SDS/.

Jugović je istakao da je danas njegov prvi radni dan i sa Kovačevićem je potpisao zapisnik o preuzimanju dužnosti.

On je zahvalio svim načelnicima odjeljenja, službenicima opštine Pale i bivšem načelniku za korektnu saradnju i pomoć u vezi sa preuzimanjem dužnosti, izrazivši očekivanje da će krajem mjeseca biti održana i konstitutivna sjednica Skupštine opštine, a skupštinska većina biće formirana na prvoj ili drugoj sjednici.

Prema njegovim riječima, u toku su pregovori u vezi sa skupštinskom većinom i kadrovskim rješenjima.

Jugović je naglasio da je 25 odbornika izabrano voljom naroda, a među njima je 17 novih odbornika koji će sigurno raditi u interesu naroda i predlagati najbolja rješenja.

On je istakao da su u prvom planu aktivnosti na izradi prijedloga budžeta opštine za narednu godinu i konstituisanje Skupštine. Jugović je da je zatečeno stanje u opštini solidno, dodavši da je u toku ove godine bila pojačana investiciona aktivnost jer je ovo izborna , zbog čega će u budžetu za narednu godinu morati planirati sredstva za završetak započetih radova.

“Sa mnom niti počinje život opštine niti se završava sa prethodnim načelnikom. Nastavićemo kontinuitet izgradnje i građani će biti ponosni na to i očekujem da se tako ponašaju svi zaposleni u opštini”, poručio je Jugović.

Kovačević je naglasio da je izvršena korektna primopredaja. “Mi smo ovdje u prvom redu zbog građana”, dodao je Kovačević.

On je naglasio da korektan njegov i odnos njegove stranke prema novom načelniku znači i korektan odnos prema građanima.

“Naš ovakav odnos znači da možemo biti jedinstveni i raditi u korist naše opštine, iako smo različitih političkih opredjeljenja i pripadnici različitih partija. Ovo je dobar razvoj demokratskih odnosa u opštini Pale i to je naša obaveza jer smo mi i univerzitetski grad i imamo više obaveza da na korektan način sarađujemo”, dodao je Kovačević.

On je istakao da će uvijek stajati na raspolaganju novom načelniku kada je riječ o građanima jer je to njegova obaveza prema ljudima koji su glasali za njega.

(www.palelive.com / )

Vezane objave