Košarkaš Bosne i Hercegovine i član Portlanda Jusuf Nurkić provocirao je Srbe i Nikolu Jokića veličajući ubice, a to mu nije prvi put

Na šestom meču između Denvera i Portlanda pojavio se u majici sa imenima vojnika koji su ubijali Srbe u Bosni i Hercegovini tokom rata devedesetih.

Nurkić se već služio niskim i bolesnim potezima. U decembru 2017. godine oglasio se povodom izricanja presude Ratku Mladiću.
Tada je istakao da je razočaran što se toliko čekalo na izricanje presude, ali i da Mladić, kakva god mu kazna bude izrečena, neće dobiti ono što zaslužuje. On je generala Vojske Republike Srpske nazvao monstrumom i rekao da će za Srebrenicu dobiti ”kabur” (grob).

– Razočaranje je veliko, teško je podneti svu tu bol. Svet je godinama samo gledao našu patnju, često i okretao glavu, a ovoliko čekanje na sudjenje i presudu još jedno je poniženje za žrtve. Kakva god presuda da bude, monstrum neće dobiti ono što zaslužuje… Ali, ne brini, čeka te kabur i suđenje kakvo zaslužuješ – napisao je na Fejsbuk stranici Nurkić. Takođe, prošle godine Goran Dragić je bio gost predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, čime nije bio oduševljen Jusuf Nurkić. Dragić je u društvu brata Zorana posetio ABA ligaša iz Aleksandrovca, a i predsednika RS, koji je Dragiće odlikovao “Ordenom Njegoša I reda” i “Medaljom zasluga za narod”.

Nurkić je objavio na Tviteru vest o odlikovanju braće Dragić, ali je umesto komentara ostavio dva emitikona. Jedan ništa nije jasno i drugi koji se lupa po glavi.

Vezane objave