Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća nesmetano, bez zastoja i posebnih ograničenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Poseban oprez neophodan je na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina zbog mogućih odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja, regulisan privremenom signalizacijom.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja “Mahovljani”, zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila, a saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja, do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog radova na izgradnji mosta-vijadukta na dionici regionalnog puta Stari Majdan dva-Lamovita, potpuno je obustaljen saobraćaj za sva vozila.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, biće na snazi privremena obustava saobraćaja na magistralnom putu na dionici Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica. Obustava će trajati 30 minuta, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

Zbog deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, opština Brod, biće izvršena povremena obustava saoobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje/Brusnica, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Povremeno jednom trakom saobraća se na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza, kao i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Povremene obustave saobraćaja, zbog minerskih ili deminerskih radova, aktuelne su na magistralnim putevima Stolac-LJubinje, od 7.00 do 16.00 časova, i Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica, kao i na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, Smajilbašići polje, od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

Na graničnom prelazu Orašje-Županja u oba smjera se vozi usporeno, zbog radova u Hrvatskoj.

S obzirom na to da se u vrijeme praznika Svih svetih očekuju gužve i duža čekanja iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju vozačima teretnih vozila da do 2. novembra od 7.00 do 19.00 časova koriste alternativne granične prelaze, a granični prelaz Orašje-Županja samo u večernjim časovima, odnosno nakon 19.00 časova.