Screenshot 2020 03 08 Zaštita Od Virusa Kako Da Pravilno Očistite Mobilni Telefon
Booking.com

Čovek uzme svoj mobilni uređaj u ruke prosečno 76 puta dnevno, a ono što većina vlasnika telefona ne zna je – kako da ga pravilno očiste, a time i delimično zaštite u jeku gripa i virusa.

pokazuju da su štetni organizmi sposobni da prežive i po četiri na ekranima mobilnih telefona.

Čišćenje mobilnih telefona nije toliko jednostavno, jer je lako napraviti grešku koja će da dovede i do kvara, prenosi B92 iz Independenta kao i najbolje načine čišćenja i dezinfekcije.
Isključite telefon

Prilikom čišćenja bilo kakvih tehnoloških uređaja, nikada ne zaboravite da morate da budete nežni. Počnite tako što ćete isključiti telefon i prekinuti vezu sa slušalicama ili punjačem.

Da biste izbegli ogrebotine na ekranu, najbolje je koristiti krpu od mikro vlakana – male krpe koje dolaze u pakovanju sa naočarima ili fotoaparatom će odraditi posao.Možete da koristite malu količinu tople vode u kombinaciji sa sapunom ili sa sredstvom za čišćenje ekrana osetljivog na dodir.
Bez teških hemikalija

Korišćenjem teških hemikalija mogu se ukloniti klice, ali mogu se ukloniti i svi hemijski premazi koje proizvođači koriste kako bi zaštitili ekrane od otisaka prstiju.

Upotreba mešavine vode i trljanja alkohola je efikasna, ali korišćenje sredstava koja imaju više od 50 odsto alkohola takođe može za rezultat da ima oštećenje ekrana.

Vodootporni telefoni sa IP68 standardom mogu da se potope u vodu ili stave ispod slavine, kako bi bili temeljno očišćeni. Većina flegšip telefona sada ima ovaj standard, ali ipak proverite.

Čak i kada očistite svoj telefon, morate da nastavite sa merama predostrožnosti. Najbolji savet jeste da redovno perete ruke, i da svoj telefon čistite bar jednom dnevno.

Jedna studija u Ujedinjenom Kraljevstvu je pokazala da ljudi često nose telefone u toalet, a da na ekranu mobilnih telefona ima 10 puta više bakterija nego što se nalazi na dasci VC šolje.

Vezane objave