Veze su komplikovane, ali još komplikovaniji su prvi izlasci… Zbog nervoze i želje da sve prođe kako treba ponekad “uprskamo” stvari, tako da nikad i ne stignemo do drugog sastanka. Donosimo vam nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da popravite svoje šanse i dovedete ljubavni život u red.

Ne očekujte savršenstvo

Ako imate previsoke kriterijume, male su šanse da naiđete na nekoga ko će ih zadovoljiti. U redu je da očekujete od partnera da bude iskren, od toga ne treba da odustajete, ali “savršeno zgodan” ili “lepotica” neka idu na “bilo bi lepo kad bi…” listu očekivanja.

Budite otvoreni prema mogućnosti da nekoga upoznate na neočekivanom mestu

Obraćajte pažnju na ljude oko vas u svakom trenutku. Nikad se ne zna, “ljubav vašeg života” možete da upoznate i na fakultetu, i na poslu, i u prodavnici, i u kafiću iza ćoška…

Nemojte da polazite od pretpostavke da neko nije zainteresovan za vas

To što vi možda imate utisak da u nekom trenutku niste u svom najboljem izdanju ne znači da će i ljudi oko vas misliti isto. Dakle, ako vam se u teretani, ili u prodavnici obrati neki simpatičan dečko ili lepa devojka, nemojte pokušavati da eskivirate razgovor jer mislite da izgledate bez veze.

Imajte samopouzdanja, odvažite se da napravite prvi korak

Ako ste sigurni u sebe, malo ko će moći da vam odoli. Ovo važi i za devojke. U 21. veku stvarno nema razloga da sedite i čekate “princa na belom konju”. Ako vam se neko dopada, samo napred, priđite mu i upoznajte se.

Nemojte izigravati “ledenu kraljicu”

Muškarci se plaše odbijanja, to je ljudski. Veće su šanse da dečko koji vam se dopada skupi hrabrosti da vam priđe ako se prijateljski nasmešite, nego ako se pravite da ga ne primećujete. Nema nikakvog razloga da igrate igrice i izigravate “nedodirljivu”.

Uz ovo ide i “preporuka” da ne izlazite u velikom društvu. Ako ste okružene gomilom drugarica, malo koji muškarac će se odvažiti da vam priđe, pošto niko ne želi da rizikuje da bude “otkačen” pred “publikom”.
Ne folirajte se

Ovo važi i za upoznavanje preko interneta, ali i za sastanke “uživo”. Ako se “lažno predstavljate”, uprskaćete sve šanse, ili ćete završiti sa osobom koja – nije za vas. Da ne biste gubili vreme, ne folirajte se. Iskrenost je vaše najbolje oružje.

Budite ljubazni prema ljudima

Nikad ne možete znati da li je fini mladić koji vas je propustio u redu na kasi i želeo da malo proćaska sa vama “čovek vašeg života”. Ništa vas ne košta da budete ljubazni i vidite da li će vas to nekuda odvesti. Čak i ako niste potpuno sigurni da li vam se dopada na prvi pogled, pružite mu šansu, prihvatite poziv na kafu, ili – pozovite na kafu vi njega. U najgorem slučaju izgubićete sat vremena.

Ne planirajte komplikovane sastanke

Ako treba prvi put da izađete sa nekim ko vam se dopada, bićete dovoljno nervozni i bez komplikovane strategije. Isplanirajte opušteno veče, odlazak u bioskop, ili u šetnju pa na kafu je sasvim ok plan, a ako sve prođe kako treba imaćete dovoljno vremena da kasnije, kad se bolje upoznate, pokažete svu svoju kreativnost.

Ne preterujte sa šminkom i garderobom

Naravno, kada se spremate za izlazak želite da izgledate što bolje, ali ne preterujte. Pokažite malčice svojih čari, ali ne morate sve adute da otkrijete na prvom sastanku.

Flertujte

Održavajte kontakt očima i smešite se. Ovo ne važi samo za prvi sastanak, i ako nastavite da se viđate važno je da se osoba sa kojom ste u vezi povremeno oseća kao “centar sveta”. Ili bar vašeg sveta, naravno.

Ne zaboravite na manire

Recite “hvala”. Ako vam neko pridrži vrata, ili prihvati kaput, zahvalite se. U današnje vreme ništa se ne podrazumeva, i važno je da ljudima stavite do znanja da cenite njihov trud.

Ne razmatrajte prerano planove za budućnost

Ako ste se tek upoznali, nema razloga da spominjete ni “b” od braka i dece.

Ne spominjite bivšeg partnera ili bivšu devojku

Jasno vam je zašto.