Traganje za životnom ljubavi je dug i težak put, pun iskušenja i prepreka! Ova poruka Paola Koelja daje smjernice u potrazi za srodnom dušom i otkriva kako da privučemo ljubav u svoj život.

Mi smo viječni jer smo Božje djelo. Zato i prolazimo kroz mnoge živote i mnoge smrti, izranjamo s nepoznatog mjesta i odlazimo na drugo, takođe nepoznato. I kada ljudi razmišljaju o reinkarnaciji, uvijek se suoče s teškim pitanjem: ako je u početku bilo tako malo ljudskih stvorenja na licu Zemlje, odakle dolaze sve te nove duše?

Odgovor je jednostavan. U određenim inkarnacijama se djelimo. Poput kristala i zvjezda, poput stanica i biljaka, i naše se duše djele. Naša duša pretvara se u dvije, pa nove dvije se dijele u još dvije, i tako se kroz naraštaja rasprostranimo po velikom dijelu Zemlje… na mušku i žensku polovinu.

Dio smo onoga što alhemičari nazivaju ”Duša svijeta”. Zaista, kad bi “Duša svijeta” samo nastavila da se djeli, rasla bi, ali bi bila sve slabija. Tako da, kako se djelimo, tako se i ujedinjujemo. A to ujedinjenje se zove LJUBAV. Jer kad se jedna duša podjeli, uvek se djeli na mušku i žensku polovinu.

U svakom životu imamo tajanstvenu obavezu da nađemo barem jednu od tih drugih Polovina. Najveća ljubav, koja ih je i razdvojila, obezbjeđuje se ljubavlju koja ih ponovo ujedinjuje.

Kako možemo prepoznati ko je naša srodna duša? Izlaganjem riziku, riziku od neuspjeha, prevare i razočaranja, ali nikad odustajanjem od potrage za ljubavlju. Ko ne odustane od potrage, na kraju pobjeđuje.

(Sensa magazin)

Vezane objave