Booking.com

Lider Sjeverne Koreje Kim DŽong UN uputio je izraze saučešća kubanskom predsjedniku Raulu Kastru zbog smrti njegovog brata, vođe Kubanske revolucije Fidela Kastra, javili su lokalni mediji.
“Drug Fidel Kastro bio je istaknuti vođa kubanskog naroda i važan politički aktivista koji je dao izvanredan doprinos borbi protiv imperijalizma, za sovijalizam i komunizam i časno je branio suverenitet i dostojanstvo svog naroda”, je Kim DŽong UN, prenosi agencija KCNA.

On je dodao da je Fidel Kastro “bio blizak prijatelj i saborac korejskog naroda koji je radio na jačanju prijateljskih i kooperativnih odnosa između dvije zemlje i dva naroda”.

Kim DŽong Un je podsjetio da je Kastro podržao “napore Pjongjanga s ciljem nacionalnog ujedinjenja Korejeskog poluostrva”.

Posljednji ispraćaj Fidela Kastra biće održan 4. decembra u mjestu Santjago de Kuba odakle je i pokrenuta Kubanska revolucija.

Na Kubi je proglašena višednevna žalost, zastave su na pola koplja, a narod će od sutra moći da oda poštu Kastru prije nego što urna sa pepelom bude prebačena u grad Snatjago de Kuba. Po želji samog Kastra, njegovo tijelo je kremirano.

Vezane objave