Screenshot 2020 03 31 „ne čujem Vas Dobro“ Zašto Je Tajvan Postao Ogroman Problem Za Szo

Narodne Republike Kine su danas da u posljednja 24 sata nisu registrovali niti jedan smrtni slučaj koji bi mogao biti povezan sa virusom , prenosi BBC.
Ovo je prvi put od početka borbe sa pandemijom da vlasti ove zemlje nisu prijavile broj umrlih. S druge strane, nacionalno ministarstvo zdravlja saopštilo je da su u posljednjih 24 sata registrovana 32 nova slučaja, dok je u ponedjeljak prijavljeno 39 novih slučajeva.

Navodno, svi novozaraženi su došli iz inostranstva.

Vijest o prvom danu bez žrtava dolazi u vrijeme kada je Kina pod velikim pritiskom zapadnih zemalja zbog bojazni da tamošnje vlasti zapravo kriju prave brojeve vezane za pandemiju virusa korona.

Zvanični podaci kažu da je u Kini od januara 2019. godine od zaraze virusom korona umrla 3.331 , dok je 81.0 zaraženo, računajući aktivno zaražene, umrle i oporavljene.

Kina postepeno popušta svoje restriktivne mjere iako državne ostaju zatvorene za strance. Pojedini Vuhana će u srijedu prvi put moći napustiti svoj grad koji je sedmicama bio u najvećem karantinu na svijetu, prenosi .ba

Related posts