Jako nevreme praćeno kišom je oko 16 časova pogodilo Krupanj i izazvalo poplave. Poplavljeno je 12 kuća, a velikom broju domaćinstava preti opasnost od plavljenja. Korita reka su puna vode. Sve rečice u gradu su se ili izlile ili im preti izlivanje. Pod vodom su stotine hektara oranica u slivu reke Likodre.

Najkritičnije je u selu Kržava, zaseoku Troska i u delu Krupnja u naselju Banjevac. U Trosci su polavljene dve kuće, a u Banjevcu 10 kuća.

Meštani četiri sela su bez struje.

Štab za vanredne situacije je na terenu i angažovana je sva raspoloživa mehanizacija javnih i privatnih preduzeća, je za RTS Milorad Simić, načelnik opštinske uprave. Ističe da je od 16 do 17 časova palo 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Iz JP “Putevi Srbije” saopštavaju da su zbog količine padavina, u široj okolini Krupnja, nabujali potoci i rečice naneli veće količine odrona i blata na državnim putevima II-A reda broj 139 Korenita–Krupanj i II A reda broj 137 Zavlaka–Krupanj, zbog čega se na pojedinim mestima naizmenično propušta saobraćaj.

U Krupnju su poplave 2014. odnele dva života. Tada su proradila brojna klizišta, a blokirani su i lokalni putevi. Uništene su 52 kuće, dok ih je oko 300 oštećeno, uništena su i 22 mosta, a potpuno je uništena kanalizaciona i vodovodna mreža.

Meštani su dana bili blokirani, bez struje i telefona.

Opštinu Krupanj, koja prema popisu iz 2011. ima 4.429 stanovnika, u aprilu ove godine je pogodilo novo nevreme, grad i sneg su uništili voćnjake. Oštećeno je oko 500 hektara malinjaka.

(RTS)

Vezane objave