ARILJE – Nevreme praćeno obilnim padavinama tokom minulog vikenda je uništilo kompletnu infrastrukturu u ariljskom selu Radobuđe, rekao je za Glas zapadne Srbije predsednik Saveta MZ Mile Savić.

– Zaseok Tanovići je odsečen od sveta jer je bujica koja je nosila sve pred sobom odnela put koji vodi do 15 kuća ovog zaseoka, a na njegovom mestu se pojavio krater dubok 30 metara, je Savić i dodao da tu ima dosta starih i bolesnih.

On kaže da ovo nije jedini problem.

– Nevreme je svoj danak odnelo i u zaseoku Savići gde su bujične vode odnele rezervoar koji vodom snabdeva 12 domaćinstava i zgradu Mesne zajednice.Prema njegovim rečima predsednik opštine Arilje je odmah izašao na teren sa inženjerima iz Opštinske uprave i nakon sagledanog stanja poslate su mašine za raščišćavanje kako bi se bar malo stanje normalizovalo.

– Na lice mesta stigli su i predstavnici Puteva iz Požege i dobili smo čvrsta uverenja da će sutra doći sa velikim bagerima kako bi pokušali da zatrpaju krater koji je nastao usled klizišta, istakao je Savić i dodao da je neophodno i miniranje stena da bi se taj problem rešio.

Savić je zahvalan lokalnoj samoupravi na uloženom naporu, ali kako kaže šteta je tolika da bez pomoći države nije moguće sanirati nastale probleme.
Inače, opština Arilje je u subotu proglasila vanrednu situaciju u devet mesnih zajednica.

(Kurir.rs/Tanjug)

Vezane objave