Poznate ličnosti koje su nas napustile u 2019. godini zauvijek će nam ostati u sjećanju. Neki od njih su za sobom, ostavili neizbrisiv trag. Na samom početku 2019. godine 2. januara preminuo je jedan od najvećih hrvatskih glumaca Ivo Gregurević.

Istog dana zbogom smo rekli i glumcu Marku Nikoliću, čuvenom Gigi iz “Boljeg života”. Tužne vijesti na na društvenim mrežama tada je potvrdila njegova kćerka Mina, koja je kraj zajedničke fotografije sa ocem napisala je samo godinu njegovog rođenja i smrti.

Majka Jelene Karleuše, Divna Karleuša, proslavljena radijska voditeljica, preminula je 3. marta od posljedica opake bolesti sa kojom se dugo borila. Pjevačica je sahranu majke veoma teško podnijela.

Pjevač Šaban Šaulić poginuo je u sabraćajnoj nesreći u Njemačkoj, u drugoj polovini februara. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Jedan od najvećih srbijanskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić umro je 15. maja u Beogradu u 80. godini.

U Zagrebu je 31. maja preminuo čuveni hrvatski kompozitor, gitarist, aranžer, dirigent, duh Malog raspjevanog Dubrovnika i utemeljitelj Dubrovačkih trubadura Đelo Jusić.

Dalibor Andonov Gru poginuo je u Zemunu nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu početkom septembra.

Branko Lustig, najpoznatiji hrvatski producent umro je 14. novembra u Zagrebu. Osim što je bio najpoznatiji hrvatski producent, Lustig je i dvostruki oskarovac za filmove “Schindlerova lista” 1993. godine te “Gladijatora” 2000. godine.

U Sarajevu je nakon kratke bolesti 16. novembra preminuo istaknuti bh. novinar Mladen Marić. Marić, koji je rođen 1960. godine u javnosti će ostati najviše upamćen po vanjsko-političkom magazinu “Paralele” koji je uređivao i vodio punih osamnaest godina, od 2001.godine pa sve do nedavne iznenadne bolesti.

Nekadašnji član grupe “187”, Branislav Bane Kovačević, preminuo je u Beogradu krajem novembra. Javnost je bila šokirana ovom viješću, jer nije bilo poznato da se borio sa teškom bolešću.

Julijana Lula Živojinović, supruga pokojnog glumca Bate Živojinovića, preminula je nedavno poslije kraće i teške bolesti. Tužnu vijest porodica je saopćila javnosti putem zvaničnog Instagram profila glumca.