Korona 5

Kod 64 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa u posljednja 24 sata.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 549 laboratorijskih uzorka, a virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 64 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 33 muške i 31 ženskoj osobi, od kojih je 16 mlađe, 35 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 19 osoba je iz Banjaluke, osam iz Zvornika, sedam iz Prijedora, pet iz Pala, po četiri iz Bijeljine, Mrkonjić Grada i Novog Grada, po dvije iz Laktaša, Lopara, Modriče i Teslića i po jedna iz Višegrada, Gradiške, Dervente, Istočne Ilidže i Кotor Varoša.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa . Radi se o dva muškarca i jednoj ženi starije životne dobi iz Trebinja, Prijedora i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.470 slučajeva virusa , a preminulo je ukupno 314 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus .

U Republici Srpskoj, od virusa , do sada se oporavilo ukupno 6.425 osoba, a testirano je ukupno 80.698 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 161, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 57, a u opštim bolnicama 104.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 3.183 osoba, a nadzor je završen kod 61.179 osobe.

Vezane objave