Pluca
Booking.com

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici , izvršeno je testiranje 381 laboratorijskog uzorka, a novi virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 66 u Republici Srpskoj.

Radi se o 25 muških i 41 ženskoj osobi, od kojih je 12 mlađe, 45 srednje i devet starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 16 je iz Bijeljine, šest iz Zvornika, po četiri osobe iz Banjaluke i Foče, po tri su iz Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Rogatice, po dvije osobe iz Višegrada, Laktaša, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Sokoca, Han Pijeska, Šekovića i Bratunca i po jedna je iz Bratunca, Gradiške, Kneževa, Milića, Prijedora, Rudog i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa . Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.488 slučajeva virusa , a preminulo je ukupno 157 kod kojih je potvrđen test na novi virus .

U Republici Srpskoj, od novog virusa , do sada se oporavilo ukupno 2.180 . Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 48.589 .

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 255, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 59, a u opštim bolnicama 196.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.521 , a nadzor je završen kod 42.846 .

Vezane objave